2019-04-24 10:05Nyheter

Är du världens bästa maskinförare?

Nu är det upp till bevis. Caterpillar Operator Challenge utser varje år tre kandidater från Sverige via deltävlingar i Bålsta, Umeå och Knutstorp som går vidare till Europafinalen i Malaga. Tävlingen är den största i sitt slag och har som syfte att hylla mångfalden och skickligheten hos alla förare runt om i världen.

 

Från precisionshantering i svår terräng till att skapa vettiga offerter – i den här branschen ställs vi inför nya utmaningar hela tiden. Med Caterpillar Challenge vill vi visa att vi inte är rädda för att tackla det obekanta, oväntade eller till synes omöjliga.” – Så beskriver Caterpillar själva om sitt inofficiella VM för maskinförare. Genom tre deltävlingar runt om i Sverige får vinnarna möjlighet att representera Sverige internationellt. En vinnare från varje uttagning (Bålsta, Umeå och Knutstorp) går vidare till Europafinalen i Malaga i oktober.

De internationella deltävlingarna hålls förutom i Spanien också i Japan, Brasilien och USA under 2019. Vinnarna i varje regionsfinal ställs sedan mot varandra på maskinmässan Conexpo i Las Vegas i mars 2020. Första kvaltävlingen avgjordes 3-4/4 i Bålsta och Janne Hirsikangas stod som vinnare. Vilka svenska representanter som gör Janne sällskap från Sverige utses på mässor runt om i landet. Näst på tur är Load Up North i Umeå 29–31 augusti och Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne 12–14 september. Har kanske du det som krävs? Läs mer och anmäl dig till uttagningarna här >

Foto: Caterpillar >Om Kubicom

Kubicom är en oberoende maskin- och transportförmedlare som hjälper bygg och anläggningsföretag att köpa in maskin- och transporttjänster från centraler och enskilda maskin-/fordonsägare snabbare, effektivare och med ökad kvalité från start till slut. Genom Kubicoms unika cloudsystem utvecklat just för maskin- och transportbranschen automatiseras flera arbetsprocesser som tidigare varit helt manuella samtidigt som administrationen minskar och kommunikationen förbättras. Kubicom drivs av ett team bestående av serieentreprenörer kombinerat med erfarna branschexperter och är ett helägt dotterbolag till CIMON Enterprise koncernen.