2020-03-16 16:45Pressmeddelande

Atle Andersen blir ny VD för Kubicom

Atle Andersen, erfaren entreprenör med fokus på att digitalisera branscher, har utsetts till ny VD för Kubicom.

Atle Andersen har tillträtt som VD efter Anders Olsson. Anders lämnar över VD-posten men kommer aktivt att arbeta kvar i bolaget som arbetande styrelseledamot och ha daglig kontakt med Kubicoms nyckelkunder framförallt inom segmentet infranet.

- Vi är glada och förväntansfulla över att Atle tillträder som VD för Kubicom. Med Atles breda kompetens och erfarenhet av digitalisering och entreprenörskap har han det som krävs för att framgångsrikt ta Kubicom till nästa steg, säger Peter Mattisson, koncernchef på moderbolaget Cimon AB.

Kubicom har skapat en "digital knytpunkt" för hantering av transporter och grävarbeten inom bygg och anläggning. Lösningen innebär att det blir enklare att få fler uppdrag för leverantörer/åkerier, samtidigt som det effektiviserar hela arbetsprocessen mellan kund och leverantörer. Dagens traditionella och ofta tungrodda IT-system är inte anpassade för entreprenörens vardag som till största del spenderas ute på fältet.

Bolaget befinner sig i en expansiv fas och med hjälp av digitaliseringens möjligheter är Kubicom helt rätt i tiden. Dessutom ökar kraven på digital rapportering markant i branschen i samband med att myndigheter ställer högre krav på inrapportering av t.ex klimatdeklarationer.

- Jag ser verkligen fram emot arbetet på Kubicom och där vi blir en möjliggörare i denna nya marknad. Vi har gjort det enkelt för både beställare och utförareatt automatiskt dokumentera sina projekt samtidigt som man slipper administrationen med fysiska transportsedlar. Att vi som bransch anammar bra standarder är jätteviktigt och därför var mitt första beslut som VD att införa byggbranschens elektroniska standard "BEAst" i vår plattform. Jag är övertygad om att Kubicoms lösning kommer att öka lönsamheten för såväl beställare som utförare, säger Atle Andersen.

För mer information kontakta Atle Andersen på tel 0733267088

 


Om Kubicom

Kubicom är marknadsplatsen för dig som söker maskin- och transporttjänster till dina projekt och för dig som levererar detta till kund. Plattformen matchar med automatik behov med resurser och hanterar förutom inköp även projekt och uppföljning. Kubicom drivs av ett team bestående av serieentreprenörer kombinerat med erfarna branschexperter och är ett helägt dotterbolag till CIMON Enterprise koncernen.


Kontaktpersoner

Molly Johnsson
Communication Manager
Molly Johnsson