2022-04-04 08:00Pressmeddelande

Kubicom vinner NetPort Science Parks innovationspris

Foto: Cecilia Jägenmark/Torgny KarlssonFoto: Cecilia Jägenmark/Torgny Karlsson

Den 2 april ägde Gilla Karlshamn näringslivsgala rum där Kubicom har sitt huvudkontor. Kubicom vann Netport Science Park-priset – ett pris som varje år tilldelas ett företag som agerat innovativt och framtidsinriktat och som verkar inom NetPort Science Park-sfären. 

Under Gilla Karlshamn-galan 2022 spreds det både glädje och stjärnglans när 10 priser delades ut till entreprenörer och eldsjälar som verkar inom näringslivet i Karlshamn. Årets Netport Science park-pris tilldelades Kubicom med motiveringen: 

”NetPort Science Park-priset 2021 går till ett företag som tar den traditionella byggbranschen in i den digitala världen –  på ett enkelt och hållbart sätt. Detta företag har sitt huvudkontor i Karlshamn och även kontor i Malmö, Stockholm och Helsingfors. Vårt pris går till ett företag som agerat innovativt och framtidsinriktat. Stort grattis till Kubicom!”

Kubicoms VD Atle Andersen är både tacksam och stolt över priset: 

– Det känns oerhört inspirerande och roligt att få ta emot detta pris. Det betyder mycket för mig av flera skäl. Vi har skapat en digital plattform för byggbranschen som både effektiviserar för branschens aktörer och där de automatiskt får kontroll på sin miljöpåverkan. Med våra smarta digitala tjänster sammanställer vi data som är till hjälp när våra kunder ska klimatredovisa sina byggprojekt. Och förutom denna finess så samlar vår app även in ekonomisk data som underlättar i byggbranschens vardag, säger Atle Andersen. 

– Netport Science Park-priset är ett välkommet kvitto på att vi är innovativa och framåt. Byggbranschen har länge saknat ett digitalt verktyg som gör det enkelt att samla in data från verksamhetens påverkan. Denna position är vi  på god väg att ta på dagens marknad så jag är superstolt! Och som det alltid är med innovationer så är det ett stort  team av människor som står bakom vår utvecklingsresa och som arbetar hårt. Så detta pris är till hela team Kubicom, avslutar Atle Andersen.

 


Om Kubicom

Appen för dig som jobbar med entreprenadprojekt och installation. På Kubicom har vi ett mål, att förenkla din vardag. Vill du ha ordning och reda på alla dokument och följesedlar? Vill du börja veckan med full koll på dina projekt? Då är du redo att arbeta digitalt. Då är du redo för Kubicom. Kubicom drivs av ett team bestående av serieentreprenörer kombinerat med erfarna branschexperter och är ett helägt dotterbolag till CIMON Enterprise koncernen.


Kontaktpersoner

Molly Johnsson
Communication Manager
Molly Johnsson